Apa és lánya közösen mentenek életeket – Lehoczki László és Niki

Megosztás

Mint arról már beszámoltunk, a miskolci Spider mentőcsoport is segédkezik a hét eleji törökországi földrengés sújtotta területeken. A legendás mentőkutya, Mancs tulajdonosaként is ismert Lehoczki László irányítása alatt álló csoport munkájáról folyamatosan lehet követni a legfrissebb fejleményeket a Facebook-oldalán, ahol rendszerint felesége, Bea tudósít a kinti eseményekről.

Vasárnap egy különösen személyes bejegyzést olvashattunk, amiből az derült ki, hogy Lehoczki László felesége nem csak a férjéért aggódik, de a lányáért is.

– Most essen szó valaki másról. Valakiről, akire ha lehet, még büszkébb vagyok. Valakiről, aki ugyanolyan emberfeletti munkát végez odakint, mint a többiek. Aki keres, kutat a kutyájával Nózival, aki tolmácsol, aki tartja a konzulátussal, követséggel stb. a kapcsolatot, aki a helyszinen lévő több 100, vagy 1000 kétségbeesett török embert próbálja nyugtatni, aki vigyáz Lacira, hogy egyen rendesen, igyon rendesen, mert képes belefeledkezni a munkába….Ez a valaki a lányom, Niki! ❤😍 Laci nevelt lánya – írja a büszke feleség és édesanya.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy Niki most 30 éves és több mint 15 éve tanulja a szakmát Lászlótól.

-Ha haza jönnek mindenről be fognak számolni, de jelenleg nincs idejük. Éjjel, amikor nagy nehezen vissza mennek a táborba, csak annyit szeretnének, hogy aludjanak. A fűtetlen sátorban. Ugyanis Nekik nincs fűtésük. Nem kaptak. A -7 -10 fokos sátorban alszanak. Amióta kint vannak, akkor melegedtek fel egy kicsit, amikor kisütött a nap. Szóval, amikor bárki embertelen körülményekről beszél, vagy nagyon rossz körülményekről…..na, az Övék az!!! Viszont a török emberek nagyon aranyosak, egész nap etetik Őket, próbálnak meleg ételt is adni nekik, és vizet visznek. És hálásak. Mert maradnak. Mert ott vannak. Mert segítenek nekik. Mert arra a területre rajtuk kívül nem ment kutyás kereső csapat. Senki! Csak Laciék vannak ott. Kb. 50 darab 10 emeletes ház omlott össze – zárja tartalmas tájékoztatóját Lehoczki László felesége.

Niki és Nózi

Fotók: Lehoczki László Official – Kiemelt kép: Lehoczki László és Niki

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek