Beismerő vallomás? Varga Judit nem hajlandó találkozni a Pegasus-botrányt vizsgáló bizottsággal

Megosztás

Ez igazságügyi miniszterként meglehetősen érdekes lépés és szinte felér egy beismerő vallomással. Néhány nap múlva népes delegáció érkezik Magyarországra az ügy mélyebb kivizsgálására, Varga Judit pedig sokáig válaszra sem méltatta a hozzá bejelentkezőket. Mit kell ennyire titkolni?

Február 20–21-én Magyarországra látogat a Pegasus-ügyben egy 10 tagú EP-küldöttség – közölte az Európai Parlament csütörtökön.

Az EP-képviselők az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaival, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága elnökével, Péterfalvi Attilával, újságírókkal és civil szervezetek képviselőivel találkoznak.

Azt is közölték, hogy a magyar kormány tagjaitól is kértek találkozót.

Népszava korábban azt írta, hogy Varga Judittal is találkozni kíván az EP-küldöttség, csakhogy az igazságügyi miniszter még arra sem válaszolt, hogy fogadja-e őket.

A vizsgálóbizottság elnöke csütörtökön már a Twitteren próbált meg választ kicsikarni Varga Juditból. Erre reagált délután a Népszava brüsszeli tudósítója, aki azt írta, hogy a magyar igazságügyi miniszter levélben tájékoztatta az Európai Parlament Pegasus-különbizottságának elnökét, hogy nem találkozik velük a jövő heti budapesti útjukon. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek