A magyar mentőcsapat kutyája megsérült a romok között, kényszerpihenőn van

Megosztás

A romok között a kutyus megvágta a lábát, jelenleg nem tud segíteni a mentésben. Az idő telik és a rendkívül hideg időjárásban még inkább csökken az esélye, hogy a hétfő hajnali földrengésben még túlélőt találjanak. De soha nem adják fel a reményt.

Helyzetjelentést adtak a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 egészségügyi és kutató-mentőcsapatának tagjairól, akik a törökországi Hatay városában keresnek túlélőket a hétfői földrengés után.

Mint írják, a csapat ugyan rettentően fáradt már, mindenki jól van, leszámítva az egyik mentőkutyát, Gogót. Az eb keresés közben elvágta a lábát, így kényszerpihenőn van, egy darabig most nem tudja erősíteni a csapatot. A Kutyákkal az Életért Alapítvány osztott meg róla fotókat.

„A romok alatt rekedtek túlélési esélye percről percre csökken, de nem adják fel és mindenkiben él a remény, hogy találnak még élő embereket az összedőlt épületek fogságában” – fogalmaznak az alapítvány közösségi oldalán.

A földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban és Szíriában pénteken 21 ezerre nőtt. Az eseményekről a Borsod24.hu is többször beszámol naponta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek