Miskolci étterem az országos döntőben

Megosztás

Bejutott a „Magyarország étele” nevű, melegkonyhai szakácsverseny tizenkét csapatos döntőjébe az Aranykorona Történelmi Étterem, amely például az Avasi Kvaterka, vagy a Fröccsfesztivál kulináris élményeiről is gondoskodik.

Az idén ötödik alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Felcsúti Gimnázium együttműködésével a gasztronómiai megmérettetést, amelyre tavaly december közepéig várták a nevezéseket. Az ételek fantázianevének kiválasztásánál az volt az elvárás, hogy Petőfi Sándor életéhez és költészetéhez, vagy az 1848/49-es forradalomhoz és szabadságharchoz köthető legyen.

A szervezők többek között Kőrössy Kálmán Venesz díjas séfet kérték fel az ételek pontozására. A héttagú zsűri a kivitelezés, a szín, az íz, az állag, valamint a megjelenés alapján döntötte el, hogy megfelel-e a kiírásnak az adott fogás – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak a mesterszakács.

A „segesvári bújtatott szűzpecsenye kertjeink javaival” fantázianevet kapta az Aranykorona Történelmi Étterem versenyre nevezett étele, mely minőségi magyar alapanyagokból készült. Ezzel elnyerte a szakmai zsűri tetszését, és bejutott a verseny döntőjébe, tizenegy másik csapattal egyetemben.

Bálint Márk, az Aranykorona konyhafőnöke a Miskolc Televíziónak elárulta: – Egy szűz roládot burkoltak be pulykamellel, mángolddal és sertéskarajjal, köretként pedig egyebek mellett édesburgonyát és paszternákot adtak hozzá. 

Bálint Márk, konyhafőnök (kép: MiNap Online)

– Nagy büszkeség, hogy képviselhetjük Miskolcot egy országos versenyen. Örülünk annak, hogy sokan nemcsak az ételekre, hanem azokra is kíváncsiak, akik ezeket készítik – osztotta meg a városi televízió stábjával Szendrei Mihály, az étterem ügyvezetője.

A Reneszánsz Lakoma az Aranykorona Étterem egyik népszerű rendezvénye

A kisavasi pincesoron lévő Aranykorona Történelmi Étterem és Látványpince nemcsak kulináris élményeket kínál, lakodalmakat, borkóstolókat, pincelátogatásokat is vállal, illetve szállodaként is funkcionál, emellett – kiváló marketingfogással – történelmi témájú rendezvényeket is szervez: február 18-án lesz például Reneszánsz Lakoma nevű élmény-vacsorájuk, melynek keretein belül középkori hangulatot varázsolnak többek között kosztümös résztvevőkkel és korabeli ételekkel.
Forrás: minap.hu, aranykorona.eu

Kapcsolódó cikkek