Miskolc: A hétvégén vár minket a Fröccsfesztivál

Megosztás

Egy év kényszerű kihagyás után ismét gazdag programot kínál a Fröccsfesztivál, le ne maradjunk erről! Tavaly a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt, de idén ismét megszervezik.

Július 9-10-én ismét felpezsdül az avasi pincesor. A hűsítő fröccsök, ínycsiklandó gasztro élmények mellett zenészek és énekesek várják a fesztiválozókat két napon keresztül.  

A Kisavas történelmi vigalmi negyedében két napig a fröccsé lesz a főszerep. A fesztiválozók borospohárral a kezükben sétálhatnak a nyitott pincék és borpontok között, maguk keverhetik ki kedvenc fröccsüket a bükki, tokaji, egri, balatoni és villányi borokból. 

A kulináris élményről az Aranykorona Étterem, a Dűlő Étterem és a Keszegsütő finomságai mellett a Sub Rosa tapas táljai gondoskodnak, míg hamburgerekkel az Avasi Présház udvarán a DZ Burgers várja a fröccsözőket. Érkezik a Gulyásbomba, egy igazi magyar street food különlegesség, a Bükki Sajt Manufaktúra standjánál pedig Sándor Tamás és Gombos Árpád sajtmesterek személyesen avatnak be a sajtkészítés varázslatába és művészetébe, mutatják be különleges sajtjaikat. 

Az ingyenesen látogatható kétnapos rendezvény mindkét napján élőzenei élmények is várják a fesztiválozókat. A szórakoztatásról gondoskodik majd többek között az Agyagbanda, a Jazz InsideDobrik Petra és Kovács Zoltán, Szécsi Viktória és Vízi Viktor, a Mizrab és a Zenegép.   

A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jön létre, kiegészülve a vendégborászokkal és az értékadó miskolci vendéglátósokkal. Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület, a Miskolciak az Avasért Alapítvány és a Szövetség a Bükki Borvidékért segíti.

A rendezvény minden programja ingyenes és szabadon látogatható. A pincék, borházak és vendéglátó-egységek belső tereiben történő fogyasztáshoz és bent tartózkodáshoz az érvényben lévő járványügyi szabályozások betartása szükséges.

A borpontokon a kiszolgálás fesztiválpohárba történik, mely a fesztivál több pontján megvásárolható és visszaváltható lesz.

További információ a program Facebook-oldalán.


BORÁSZATOK: Anna Pincészet, Avasi Présház, Borbála Borkereskedés, Borkas Fröccsbusz, Breitenbach Pince, Bűdi Borház és Szőlőbirtok, Cardium Borászat, Csakazértis bor- és ökogazdaság, Csáter Apó Pincéje, Filep Pincészet, Gallay Kézműves Pince, Hajdu Roland, Hétszőlő Tokaj, Hilltop Neszmély Borászat, János Pince, Kárpátia Borház, Kristinus Borbirtok, Koch Borászat, KT Kézműves Pince, Lajos-Király Manufaktúra, Majoros Birtok & Borbár, Mezei Pincészet, Nagy-Szögedi Pince, Nyolcas és Fia Borház, Palmetta Pince, Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet, Szent-Benedek Pincészet

GASZTROPONTOK: Aranykorona Étterem, Bükki Sajt Manufaktúra, Dűlő Étterem, DZ Burgers, Gulyásbomba Miskolc, Keszegsütő, Sub Rosa Cafe

ZENEI ÉLMÉNYEK: 
JÚLIUS 9., péntek

16:00 – 24:00 Wine and Lounge Music / Présház Borozó
17:00 – 22:00 Steve Jazz Trió – közreműködik Kacsenyák Gábor / Avasi Présház – Bükki borok udvara
18.00 – 20:00 Agyagbanda az utcát járja 
18:30 – 19:00 Miskolci Pincék Dalárdája / Avasi Cellarium
19:00 – 20:30 Dobrik Petra és Kovács Zoltán / Avasi Cellarium
19:00 – 20:30 Kacsenyák Gábor & Nahaj Máté duó / Aranykorona Színpad
21:00 – 22:00 Mizrab / Avasi Cellarium
21:00 – 22:30 Szécsi Viktória és Vízi Viktor / Aranykorona Színpad
22:30 – 24:00 Zenegép / Avasi Cellarium 

JÚLIUS 10., szombat
16:00 – 24:00 Movie Themes Music / Présház Borozó
17:00 – 24:00 Jazz lounge / Avasi Présház – Bükki borok udvara
18:00 – 23:00 Fodor Shodor Balázs az utcát járja
19:00 – 20:30 Gulyás Szabina & Sajó Tamás duó / Aranykorona Színpad
20:30 – 22:30 Jazz Inside / Avasi Cellarium 

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK A PRÉSHÁZ BOROZÓBAN MINDKÉT NAP:
17:30 – 18:30 Tokaji tematikus borkóstoló kísérő sajtfalatokkal (maximális létszám 12 fő)
20:00 – 21:00 Fröccskvíz (főnyeremény egy palack félszáraz fehér bio bor a János Pince felajánlásával)
Mindkét programra jelentkezni a Présház Borozóban aznap vagy előre a János Pince Facebook-oldalán üzenetben.

(Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek