Gyorsan és szépen fejlődik az újszülött miskolci láma

Megosztás

A Miskolci Állatkert egyik büszkesége a január végén született kicsi láma.

A Miskolci Állatkert legújabb kis jövevénye január végén látta meg a napvilágot, élete első két hetében szépen fejlődött, köszönhetően az őt harciasan védő mamájának, és a gondozóinak, akiktől minden nap plusz táplálékot is kap, ahogy egy újszülöttnek kijár, cumisüvegből. 

A hozzátáplálásra azért van szükség, mert az anyaállatnak, amelynek ez volt az első vemhessége, kezdetben nem volt elég teje. A kis láma ezért kapja a plusz tejecskét, de ahogy a Minap.hu beszámolt róla, máris kóstolgatja a felnőttek táplálékát is. Az első hat hónapban a fő étele természetesen a tej lesz. Ha az anyának lesz elég saját, akkor hozzátáplálás nélkül, ha nem lesz, akkor a gondozói továbbra is besegítenek, ami bizonyos, éhezni nem fog a kis láma. 

Veress Tamás gyűjteményi vezető leszögezte, hogy nagyon odafigyelnek a táplálkozására, amíg szükséges, kapni fogja a plusz tejet, hogy egészségesen fejlődjön ez a „kislány”. Elmondta: „Most már kéthetes a kis láma, mostanában kezdi kóstolgatni a felnőtt állatok szilárd takarmányát, de az első félévben elsősorban az anyatejet fogja fogyasztani. Mivel az anyának kicsit kevesebb a teje, ezért kell az emberi segítség is, és valószínűleg ezért hamarabb fog átállni a szilárd takarmányra is. De ez egy hosszabb folyamat.”

A Miskolci Állatkert következő attrakciójára is felhívta a figyelmünket Drapcsikné Farkas Zsuzsanna zoopedagógus. Február 11 és 19 között a Valentin naphoz kötődően, pároknak kedvezményes belépőjegyek lesznek (háromezerkettőszáz forint), amelyekhez egy fotós kupon is jár majd. A belépő párokról profi fotó készül, amelyet a távozáskor, a kupon ellenében, a pár ingyenesen kézhez kap majd.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek