A debreceni polgármester megnézett egy akkumulátorgyárat és nem látott szennyezést vagy veszélyt

Megosztás

Vajon ezzel a véleményével egyetértenek saját városa polgárai, vagy például a gödiek? Papp László remekül felmondta a fideszes mantrát.

Papp László és Barcsa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és alpolgármestere elutazott a Debrecenben hatalmas akkumulátorgyárat építeni tervező kínai CATL nemrég megnyílt németországi gyárába. A látogatásról a debreceni polgármesteri hivatal adott ki közleményt. Papp és csapata találkozott CATL vezérigazgatójával és európai igazgatójával, valamint Arnstadt polgármesterével is.

„A gyár a 21. század legmagasabb technológiai színvonalát képviseli. Semmilyen szennyezőanyagot, veszélyforrást nem láttunk, az üzem a német biztonsági és munkavédelmi előírások maximális betartása mellett működik”. Ezt állapította meg Papp az útján a közlemény szerint. A közlemény azt is idézi a polgármestertől, hogy „Európa a jövőjét meghatározó zöld megújulás tekintetében egyértelműen az akkumulátorgyártásra épít. Nem véletlen, hogy a német politikusok – a baloldali, zöldpárti politikusok is – egyöntetűen mintaprojektként tekintenek a CATL arnstadti üzemére.”

Az úttal a debreceni városvezető komoly elmaradást pótolt be, a Debrecenbe tervezett gyárról január elején tartott, botrányosra sikerült közmeghallgatáson ugyanis nem tudta föltenni a kezét, amikor a közönségből megkérdezték a felszólalókat, hogy járt-e már valaki a színpadon akkugyárban. Igaz, a Hajdupress beszámolója szerint senki sem tette föl a kérdésre a kezét, még a kínai CATL képviselője sem. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek