Nem bízták a véletlenre, a debreceni akkugyárról szóló újabb közmeghallgatásra már csak feleannyian mehetnek be

Megosztás

A múlt héten botránytól lett hangos a közmeghallgatás, a következményektől tartó debreceniek ugyanis nem rejtették véka alá véleményüket sem a polgármesterről, sem a kínai gyárról és világosan megmutatták, mennyire ellenzik, hogy odatelepüljön a környezetvédelmileg is aggályos vállalat.

A január eleji fórumra közel ezren mentek el, a pénteki közmeghallgatás helyszínén ötszáz férőhelyet biztosít a szervező. Aligha lehet feltartóztatni a tiltakozókat, akik még a pénteki fórum előtt találkoznának a parlamenti képviselőjükkel.

A január eleji, botrányosra sikerült közmeghallgatást a katasztrófavédelem szervezte, erre a törvény kötelezi a kínai CATL akkumulátorgyárának engedélyeztetési eljárásában eljáró hatóságot. A kormányhivatal a környezetvédelmi hatástanulmány véleményeztetésére kötelezett hatóság, ennek tesznek eleget pénteken délelőtt tíz órakor.

A helyszín ezúttal nem az ezer fő befogadására alkalmas Kölcsey Központ lesz, hanem a Család- és Gyermekjóléti Központ, itt jóval kevesebben férnek el, mint az előző fórum helyszínén, hívta fel a figyelmet dehir.hu. Idézték Rácz Róbert főispánt, aki egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormányhivatalnak február 13-ig kell döntenie a környezetvédelmi engedélyről. További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek