Őszre elkészülhet a Szentpáli Szakközépiskola új épülete

Megosztás

Az iskolaépületet teljes egészében felújítják és korszerű tornateremmel bővítik ki. A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sport­üzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházását nettó 3,229 milliárd forintos szerződéses értéken valósítja meg a miskolci illetőségű építőcég, a Peka Bau 2000 Kft.

Dr. Kiss János, a terület országgyűlési képviselője is beszámolt a nagyméretű beruházásról Facebook-posztjában.

A Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola a kereskedelmi ágazatban a legnagyobb szakképző iskola a megyében. Épp ezért tartják fontosnak, hogy a magas színvonalú képzéshez, hasonló szintű infrastruktúra is tartozzon. Az iskola évtizedekkel ezelőtt a miskolci belvárosban működött, majd a Győri kapuban megszűnő 40-es iskola épületébe költöztették, és azóta is ott működik. Efelett azonban eljárt az idő.

A folyamatban lévő projekt magában foglalja a kétszintes iskolaépület komplex felújítását, illetve a tornateremmel való bővítését. A beruházással érintett összes nettó hasznos alapterület mintegy 6000 négyzetmétert tesz ki. Többek közt a nyílászárók és a burkolatok cseréje, tetőszigetelés, homlokzati hőszigetelés is megtörténik, valamint padlófűtést építenek ki, és nap­elemes rendszert szerelnek fel az iskolaépületre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek