A rendőrség totálisan megcáfolta a TV2 szenzációhajhász riportját, amiből szinte semmi nem volt igaz

Megosztás

A TV2 Tények című műsorában ismét hamis állítások hangzottak el, ezúttal egy olyan riportban, amelyben a kiskőrösi “orális szexről” beszéltek. Az alaphírt azonban teljesen elferdítették, szinte semmi nem fedte a valóságot, így most a rendőrségnek kellett helyretennie a kormányközeli médiát, hogy ne beszéljen teljes badarságokat.

“Határozottan cáfolja” a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság a TV2 Tények 2023. január 28-i riportját, amelyet azzal a címmel adtak le, hogy “Gyerekek előtt mutogatja a nemi szervét”.

Police.hu szerint a riportban elhangzó állítások, így például, hogy

  • egy férfi rettegésben tartja a kiskőrösieket,
  • diákokat támadott meg,
  • orális szexre kényszerített egy láthatóan kiskorú iskoláslányt,

egyike sem volt igaz.

A rendőrség szerint ezzel szemben a valóság, hogy 2022. júliusában a birtokukba került egy fénykép, amin egy pár a kiskőrösi városközpontban létesít orálisan szexuális kapcsolatot. Az ügyben eljárás is indult, ami során kiderült, hogy

  • a képen egy akkor 39 éves férfi és egy 41 éves nő volt látható,
  • a szexuális cselekményt mindketten akarták.

A rendőrség “közerkölcs megsértése szabálysértés miatt” vonta felelősségre mindkettejüket, emellett a férfi ellen szeméremsértésért is nyomozás indult, és ezt vádemelési javaslattal zártak le. A rendőrség ugyanakkor közölte: “olyan eljárás nincs és nem is volt, amelyben kiskorú lenne az érintett”.

A rendőrök szerint sem a kiskőrösi gyerekek, sem pedig a felnőttek nincsenek veszélyben, és azt is írták, hogy

a Tények riportere nem a rendőrségtől származó, hiteles információkat, hanem olyan – nem visszaellenőrzött – tartalmakat vett alapul, mely félrevezette a lakosságot.

A TV2-nek ez már a nagyon sokadik olyan ügye, amikor kiderül, valótlanságokat állítanak hírműsorukban. Ezekről a Borsod24 is beszámolt korábban.

(via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek