Bravúros légimentés, a mentőhelikopter húzta ki a jéghideg iszapba ragadt férfit – videó

Megosztás

Ezzel meg is mentették az életét. Az Országos Mentőszolgálat helikopteres bevetéssel sikerrel húzott ki egy férfit, aki az iszapba ragadt és nem tudott továbbmenni. Fagyási sérüléseket szenvedett, de felépül. Íme a remek légi manőver.

Az esetről az Országos Mentőszolgálat adott hírt és a képsorokat is ők tették közzé a Facebookon.

❗️BRAVÚROS LÉGIMENTÉS A KARÁDI TÓNÁL ❗️

Tegnap délután egy Somogy megyei tó nádasába csúszott az 25 év körüli férfi, aki bajtársaink gyors segítségét kérte. A férfi a jéghideg iszapba ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni. Rutinos mentésirányító bajtársunk azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, azonban a beteg nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét, így a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit.

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A sérült a mentőorvos segítségével tudott felmászni a gépbe, amivel partra szállították és megkezdték az ellátását. Végül súlyos fagyási sérülésekkel, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!🚑❤️🇭🇺

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek