“Ársapka”, Magyarország új turisztikai programja

Megosztás

Megindult a turizmus Szlovákia felől hazánkba. Na, nem Magyarország látnivalóira kíváncsiak szomszédaink, ha nem az árstop csábítja őket hozzánk. Tudni kell, hogy míg náluk egy kilogramm liszt 310 forint, nálunk hatósági áron 149. Az étolaj ott nagyjából 3 euró, míg itthon 579 forint körül mozog.

Az egyik Lidl parkolóban kaptak rajta egy szlovák rendszámú autót, miközben dugig tömték liszttel és étolajjal. Az eseményről több szemtanú is beszámolt. Nem ám egyszerű bevásárlásról volt szó, sokkal inkább szervezett munkáról.

Egy ember felügyelte a pakolást, kihordást és adta a pénzt, míg a többiek – két nő, két férfi, két tinédzser – jártak vissza az üzletbe, hogy hozzák az egyszerre megengedett mennyiséget.

A Telex az ügyben megkeresett négy nagy üzlet láncot is megkeresett, kérdéseikre eddig a Penny válaszolt. Elmondták, hogy a Szlovákiához közel eső boltjaikban 15-50%-kal nőtt a vásárlók aránya. Ebből arra következtetnek, hogy a forint-euró drasztikus emelkedését követően többen látogatják északi szomszédaink az üzleteiket.

Statisztikát nem vezetnek, ellenben érkezett olyan visszajelzés, hogy étolajból egy adott család valamennyi boltban tartózkodó tagja meg szerette volna venni a maximum mennyiséget.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek