Az önkormányzatokat óriási kötbérrel sújtja, közben a Fradit 5 milliárddal támogatja az MVM

Megosztás

Egy évre öt milliárdocskát csúsztat a Fradinak szponzorációként az MVM, miközben a gázzal remekül spóroló önkormányzatokat hatalmas kötbérrel sújtja. Magyar valóság 2023-ban a Fidesz regnálása alatt.

Decemberben négyéves szponzorációs szerződést kötött az MVM a Ferencvárosi Torna Clubbal, ennek értelmében évente 1 milliárd forintot, valamint nettó 6,6 millió eurót fizet az állami energiacég a sportklubnak. Ez az összeg jelenlegi árfolyamon számolva 3,6 milliárd forint.

A támogatás tényéről egyébként a klub már beszámolt, az összeget pénteken tette közzé a K-Monitor egy, az MVM-től kapott támogatási lista alapján.

Jövőre összesen 5 milliárd forinttal segíti a Fradit az MVM, miközben tavaly az első félévet 81,1 milliárd forint veszteséggel zárta, az államtól pedig százmilliárdokat kap a rezsicsökkentés fenntartása miatt.

Az állami energiacég 1,3 milliárdos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új fővárosi sportcsarnok, az MVM Dome névszponzora legyen. (via Hvg.hu)

Tehát “a spórolás a legfontosabb”. Van még kérdés?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek