“Az MVM-nek el kell engednie a Miskolcra kiszabott kötbért”

Megosztás

Mint ismert, Szeged és Miskolc is komoly plusz pénzt kénytelen fizetni kötbérként amiatt, hogy távhőcégeik remekül spóroltak a gázzal és nem használtak fel annyit, amennyit például a korábbi években. Ezzel eleget tettek Orbán Viktor és a Fidesz kérésének, erre most óriási összegű kötbér lenne a “jutalmuk”.

Erre ésszerű indokot nem találni, kivéve az önkormányzatok további kivéreztetését a kormányzat és a NER cégei által.

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetője azt kéri, hogy az MVM engedje el a Miskolcra és Szegedre kiszabott kötbért.

Szaniszló Sándor hétfői, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a városok önkormányzatainak távhőcégei hiába tették azt, amit a kormány kért tőlük, és spóroltak a gázzal, az MVM kötbért fizettetne velük a fel nem használt gáz után. A politikus úgy fogalmazott: “nehéz ésszerű indokokat találni az önkormányzati távhőcégek megbüntetése mellett, mint politikai és gazdasági haszonszerzést”.

Megszokhattuk az utóbbi években, hogy a Fidesz ellen szavazni merő városok bűnösnek számítanak Orbánék szemében, de Jászberényben éppen a tegnapi napon a lakosság alaposan elmondta a véleményét a kormánypártról. Az összes egyéni körzetet és a polgármesteri széket is hatalmas különbséggel bukták el a Fidesz által támogatott jelöltek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek