Fideszes energiaválság: Nyíregyházán rengeteg, akár több ezer utcai lámpát kiiktatnak

Megosztás

A cél természetesen szokás szerint a spórolás, mert a Fidesz-KDNP olyan lehetetlen helyzetbe hozta az önkormányzatokat éppen az energiaválság közepén, hogy lehetetlenség kigazdálkodni a villanyszámlát. Még a megyeszékhelyek is óriási pénzügyi bajba kerültek, mintha szándékosan ez lenne Orbánék szándéka.

Azt írták, a közvilágítási rendszerben rejlő megtakarítási lehetőségekkel már korábban is foglalkozott a város közgyűlése, most a megvalósítási szakasz következik a biztonsági szempontok figyelembevételével.

A város közigazgatási területén a közvilágítással kapcsolatos feladatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. látja el.

„Az energiaköltségek csökkentésére a szakemberek a működő fényforrások egy részének leszerelés nélküli kikapcsolását látták megvalósíthatónak” – közölte az önkormányzat. A közlemény szerint ez a közvilágítás megritkítását jelenti, a nem egymás melletti fényforrások kikapcsolásával.

A beépített teljesítménycsökkenés a nagykörutat, a Nyíregyházára bevezető főutakat és az egyéb jelentősebb utakat érinti.

A lakóutcákban a lakosság biztonságérzete, az élet- és vagyonbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság megőrzése miatt nem tervezik lámpák kikapcsolását, és változatlan marad a gyalogátkelőhelyek és lehetőség szerint a csomópontok megvilágítása is.    

Hozzátették, a jelenlegi árakkal számolva a döntés nagyságrendileg

100 millió forintos megtakarítást eredményez.

„Az intézkedés megvalósításának várható végső időpontja január 31.” – áll a közleményben. Ez akár több ezer lámpa lekapcsolását is eredményezheti a városban. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek