“Miért nem volt jó úgy, ahogy volt?” – felcserélték a Tiszain két buszjárat felszállóhelyét

Megosztás

Rengeteg embernek okozott már bosszúságot, hogy az 1-es és a 31-es buszjárat felszállóhelyét felcserélték egymással, de a jelek szerint az erről szóló tájékoztatás vagy hiányos, vagy teljesen elégtelen volt.

A legtöbben azt nem értik, hogy egyáltalán miért volt szükség erre a változtatásra és miért nem maradhatott minden úgy, ahogy az korábban volt?

Egy segítőkész utastárs, F. T. közösségi médiás bejegyzéséből tudhattuk meg a részleteket és sokak szerint joggal a füstölgés.

“Annyiból felhívom a miskolciak és főként busszal utazók figyelmét, hogy a Tiszain az 1-es és 31-es felszállóhelyét megcserélték. Az 1-es onnan indul ahol korábban a 31-es indult, a 31-es meg onnan ahol az 1-es. Mostanában van 1 hónapja, hogy ezen változtattak és okozott a buszra várók körében nem kevés bosszúságot. Ha abból indulok ki, hogy az elmúlt 1,5 hét alatt minimum 10 embert útba igazítottam, vagy lehet, még többet, engem elgondolkodtatott. Bár jelentéktelen dolognak látszik, viszont úgy néz ki korántsem az.

Ha valakinek sietős dolga akadt, ráadásul közeli településről a vonatról leszállva megszokásból az 1-es felszállóhelyét veszi igénybe, közben a 31-es buszra száll, akkor nemhogy elkésik oda ahová tart, hanem mellé még rossz buszra is száll duplán peches napot fog ki. Ezt nagyon nem vették figyelembe, ráadásul több emberrel szót váltottam azt mondták miért nem volt jó úgy ahogy volt, semmi értelme nem volt, a napokban az 1B-s buszsofőrje szintén benézte.

Kérdeztem tőle mi szükség volt erre vagy mire volt jó, de ő se tudta megmondani. Egyik nap még a régi helyéről indult, másnap pedig megvariálták mindenféle indoklás nélkül. Én örülnék ha visszaállna a régi rendszerint úgy ahogy volt vagy ha erre (egyelőre) nincs lehetőség, akkor annyit kérnék, hogy akiben van egy kis jó érzés az ossza meg, mert nem hiányzik az ilyen malőr. Óránként közlekedik mind a két viszonylat, nem hinném hogy ez sok embernek hiányozna és sokan azt mondták, hogy nekik inkább az 1-es jó, mert a villamos és a 21-es a lakóhelyüktől jóval távolabb állnak meg. Ráadásul ma is kérdezték tőlem, hogy melyik busz honnan indul és teljesen le voltak döbbenve mikor megtudták.

Osszák meg sokan, mert jobb az ilyesmit elkerülni.”

Mi megtettük és reméljük, tudtunk ezzel segíteni néhány buszra várakozónak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek