Panaszkodnak a helyiek, hogy a diósgyőri vár környékén fiatalok hangoskodnak, driftelnek, randalíroznak

Megosztás

A polgárőrök ottjártukkor nem szembesültek nagy gondokkal, de ígéretet tettek arra, hogy sokkal sűrűbben járőröznek arrafelé. Miskolc egy másik városrészén is vannak gondok a fiatalok esti-éjszakai hangoskodásaival.

A Diósgyőri vár környékén lakók azt panaszolták a városrész közösségi oldalán, hogy a Lovagi Tornák Tere melletti parkolót a fiatalok egy csoportja esti randalírozásra használja.

Teljes hangerővel hallgatják a zenét, isznak, hangoskodnak, autójukkal driftelnek az aszfalton, amivel zavarják a környéken élők nyugalmát. 

A panasz miatt ellenőrzést végeztek az említett területen a városrész polgárőrei. 

 – Ottjártunkkor nem tapasztaltunk driftelés és hangoskodást, előbbi nyomait azonban láttuk a parkoló aszfaltján – mondta a Boon.hu-nak Telekes Zsolt, a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület elnöke. – A vár környékén élők egyébként nekünk is jelezték a problémákat. A helyszínen volt egy jármű fiatalokkal, de ők nem csináltak semmi mást, csak parkoltak. A jövőben többször ellátogatunk majd a helyszínre, hogy megelőzzük a további rendbontást. A parkolókban egyébként tilos driftelni, mert nem arra a célra építették. A mi feladatunk a megelőzés, és azon vagyunk, hogy a jövőben ne forduljanak elő olyan esetek, amelyekre az ott élők panaszkodtak – jelezte Telekes Zsolt.

Hozzátette: Diósgyőrre egyébként nem jellemző a nagyobb rendbontás, Miskolc egyik legbiztonságosabb városrészének számít. 

Felvetettük: a városrész lakói azt is szóvá tették a közösségi oldalon, hogy az Árpád utca mögötti nagy domb környéke is hangoskodó fiatalok találkozóhelye, akik aztán a területen hagyják az italosdobozaikat és üvegeiket. 

Telekes Zsolt jelezte, ez inkább nyáron fordul elő. A fiatalság nyári estéken összejön, beszélgetnek, bandáznak, nevetgélnek, a lakótelep visszhangzik, így hangosabbnak tűnik a jelenlétük, mintha például az erdő szélén társalognának.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek