Törött sörösüveggel szúrta nyakon áldozatát, mindenféle előzmény nélkül

Megosztás

Az erősen ittas férfi nyakon szúrta a külföldi állampolgárt a forgalmas fővárosi téren fényes nappal, de szerencsére nem tudott életveszélyes sérülést okozni neki. A térfigyelő kamera azonban rögzítette a történteket.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető törött sörösüveggel támadt egy általa nem ismert külföldi férfira az Örs vezér terén – írja az Ügyészség közleménye.

A vádirat szerint a férfi 2022. május 28-án, este, a XIV. kerület, Örs vezér terén – erősen ittas állapotban, kezében egy sörösüveggel – odalépett a téren beszélgető, általa nem ismert ukrán állampolgár sértetthez. A vádlott a sörösüveget – előzmény nélkül – eltörte, majd egy alkalommal a törött üveggel kis erővel megszúrta a sértett nyakát.

A szúrás következtében a sértett a nyakán könnyebb, 8 napon belüli sérülést szenvedett, azonban a használt eszközre és a támadott testtájékra tekintettel a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy 8 napon túl gyógyuló testi sérülést okozzon.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a támadót – aki állt már korábban bíróság előtt – súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

A felvételen a támadás látható, amit IDE KATTINTVA nézhet meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek