Lezárták a Margit-szigetet, miután egy vaddisznó szabadon kószált, egy kutya pedig meg is kergette – videó

Megosztás

Már a hír első fele is meglehetősen ritkaságszámba megy, valahogy sikerült odakeverednie a vadállatnak. Szerencsére azonban nem támadt rá senkire, sőt, a vaddisznót kergette meg egy kutya.

Szabadon kószáló vaddisznó miatt lezárták a Margit-szigetet délután fél öt körül – írta rövid közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Több bejelentést is kapott a rendőrség az állatról, ezért egy ideig biztonsági okokból nem engedték be a szigetre a járműveket és a gyalogosokat, valamint értesítették az illetékes vadásztársaságot is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 16 óra után megjelent Facebook-posztja szerint átmenetileg szünetelt a 26-os busz közlekedése, de 17 óra előtt már ismét teljes vonalon járt a busz.

A fenti felvételt készítő olvasó, Dávid, a Telex kérdésére azt írta, hogy négy gyerekével volt a szigeten amikor körülbelül öt méterre szaladt el előttük a rémültnek tűnő állat. Egy kutya kergette, a varjak is követték, sőt, a sétálók közvetlen közelében is átfutott, senkit nem akart megtámadni, majd egy bokorban próbált elbújni.

A rendőrség délután háromnegyed ötkor újabb közleményt adott ki. A sziget átvizsgálása során nem találták meg a vaddisznót, és egy szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a Margitszigetet. A forgalomkorlátozást feloldották, de a szigeten tovább járőröznek a rendőrök.

Frissítés: Végül szerdán este 19 órakor az információk szerint a hatóságok kilőtték az állatot a pesti oldalon.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek