A Miskolci Egyetem cheerleader-csapata már létezik és fejlődik

Megosztás

A gyengébbik nem képviselőiből alakult meg tavaly novemberben a Unicorn Cheerleaders, kosármeccseken és futsal-összecsapásokon már megmutatták magukat.

A csapat megalakulásának egyik katalizátora a cheerleader-berkekben ismert, komoly tapasztalatokkal rendelkező Molnár Ágnes volt. Ő alapította 15 évvel ezelőtt a Miskolc Steelleaderst, ma is a csapat vezetőedzője. Rengeteg versenyen vettek már részt, többet meg is nyertek. Táncpedagógusként is a cheerleading sport népszerűvé tételén dolgozik.

– Ezért is örültem, amikor a MEAFC tíz év után újra partner volt abban, hogy megalakuljon az intézmény cheerleading-csapata. Már korábban elkezdtük a toborzást, de az igazi áttörést 2022-ben értük el, köszönhetően a széleskörű összefogásnak – emelte ki a csapat edzője.

Jelenleg tucatnyi lány alkotja a Unicorn Cheerleaderst, csaknem mindenkinek van táncos vagy sportolói múltja, ami előny, de nem feltétel, ha valaki csatlakozni szeretne hozzájuk. Fiúkat is várnak, hiszen az emeléseknél, az akrobatikus részekben nagy szükség van rájuk. A lányokat már láthattuk a MEAFC kosárlabda- és futsal-mérkőzésein, de már megfogalmazódtak tervek más sportágak kapcsán is. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek