Megemlékezést tartanak Sárospatakon Wass Albert születésének 115. évfordulója alkalmából

Megosztás

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) idén is koszorúzással egybekötött megemlékezést tart január 8-án az író születésének évfordulóján.

Takaró Mihály irodalomtörténész szerint „Wass Albert helye – hatalmas és időtálló életműve, valamint a magyarságért tett felmérhetetlen jelentőségű munkája és szolgálata nyomán – a magyar kultúra halhatatlanjai között van. Ellenségei és ellenfelei elhallgatnak majd, ahogyan „a víz szalad, de a kő marad”. Wass Albert élete egyetlen feladatának nemzete megmentését és szolgálatát tartotta.

“Számunkra e nemzetéért aggódó és cselekvő Wass Albert iránytű, igazodási pont, aki követendő, akihez ragaszkodunk és ragaszkodnunk kell. A Sárospataki Wass Albert Kör fontosnak tartja ápolni az emlékét, megismerni és megismertetni műveit, valós életútját. Hazaszeretete, erkölcsi tisztasága és irodalmi nagysága együttesen emeli őt valamennyi magyar számára hiteles példaképpé. Kövessük tehát méltó módon Wass Albertet azon az úton, melyen hontalanul is maradt élete végéig töretlen hittel ember és magyar” – fogalmazott a civil szervezet vezetője a tavalyi megemlékezésen.

Az idei rendezvény a sárospataki Wass Albert parkban, január 8-án délután 2 órától lesz megtartva.

Fotó: kozterkep.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek