Mesebeli és egyben ijesztő tájat varázsolt a hatalmas amerikai vihar – képek

Megosztás

Egy kanadai kisváros parthoz közeli házai harminc centis jégpáncélt kaptak a vihartól, mivel a tavat durván felkorbácsolta az erős szél, ám a víz azonnal ráfagyott a házakra.

Az Erie tó partján álló házakra az elmúlt napokban tomboló vihar alatt csaptak fel a hullámok, a víz pedig azonnal odafagyott.

A kanadai Ontario tartomány és New York állam határán található Fort Erie az Erie tó partján fekszik. A tó partján álló házak pedig a CNN beszámolója szerint napokig álltak több tíz centis jég alatt, miután a vihar hullámokat vert a tó vizén, a hullámok pedig a házaknak csapódtak és ott azonnal megfagytak. Az Egyesült Államok nagyrészén ugyanis az elmúlt egy hétben sokszor olyan hideg volt, hogy az perceken belül fagyási sérüléseket okozhatott, a hideg és a havazás miatt pedig legalább hatvanan meghaltak.

A CNN azt írja, az Erie tó partján húsz fokkal volt hidegebb az ilyenkor szokásosnál, hatalmas volt a szél, ami közel nyolc méteres hullámokat vert, amelyek a házfalakra csapódva azonnal megfagytak. A tó partján álló házak falán a beszámolók szerint legalább harminc centis jég állt, a lakók pedig aggódtak, hogy a házak tönkremennek a jég súlya alatt. Pénteken a hőmérséklet már 5-10 Celsius fok körül alakulhat, vagyis maszív olvadás várható.
(CNN)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek