Beruházás: hamarosan négysávos lesz a nagy forgalmat bonyolító Szinva-híd

Megosztás

A híd állapota mára nagyon leromlott és egy komolyabb projekt keretében ha már felújítják, egyben ki is szélesítik és a gyalogosoknak szánt terület is nagyobb és biztonságosabb lesz. Már bőven folyik a tervezés.

Keresi a kivitelezőt a városi önkormányzat Miskolc egyik nagy forgalmat bonyolító csomópontja, a Thököly utcai Szinva-híd (amit egyszerűbben Thököly hídnak is hívnak a megyeszékhely lakói) fejlesztésére. A projekt az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósul meg, a terveket az MGM Kft. készítette el. A részleteket a Magyarepitok.hu osztotta meg.

A TED-en megjelent felhívás szerint projekt során a Kiss Ernő utcát kiszélesítik és új forgalmi sávot is kap a Thököly utca és a Damjanich utca között, valamint a Thököly Imre utcai közúti híd felújítására és sávbővítése is sor kerül, az ehhez tartozó kiegészítő munkákkal együtt.

Ahhoz, hogy javuljon a közlekedők biztonsága a csomópontban a Kiss Ernő utcán mindkettő irányban autóbusz öblöt is kialakítanak.

Az igencsak leromlott állapotú híd felújítása során pedig a közúti közlekedési pályát és gyalogos járdákat is kiszélesítik: négy forgalmi sáv kialakítására alkalmas 13,5 m széles közlekedési pálya készül el (jelenleg három sávon folyik a közlekedés).

A híd környezetében a Szinva patak mederburkolását szintén felújítják. Mindemellett többek között a szükséges közműkiváltásokat is elvégzik a projekt részeként, és gyalogosjárdákat is átépítenek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek