Van, ahol megint átállnak az iskolák online-oktatásra a Covid terjedése miatt

Megosztás

Ahonnan eredetileg is kiindult, Kínában kényszerülnek erre a lépésre. A legtöbb iskola legalább egy hónapra bezár, a tanítást online formában folytatják. Nemrég lazítottak a szabályokon, de a jelek szerint nem jött be.

Az egyre több COVID-fertőzés miatt Kína legnagyobb városában a legtöbb iskola elrendelte az online oktatás bevezetését. Hétfőtől az óvodák és gyerekmegőrző központok is bezárnak – írja a 444.hu.

Pedig az országos tiltakozások miatt a kínai hatóságok ebben a hónapban enyhítettek a korlátozásokon, de aztán a járvány terjedésének felgyorsulása miatt egyre többen kezdtek aggódni. A kórházak és más egészségügyi intézmények egyre nagyobb terhelésnek vannak kitéve, Sanghajban 230 ezer plusz kórházi ágyat bocsátottak rendelkezésre. A város néhány iskolájában azért állt le a tanítás, mert a tanárok és a személyzet megbetegedett.

Az oktatási minisztérium közleménye szerint a sanghaji iskolák a január 18-ig, a holdújévi ünnepek kezdetéig maradnak zárva. Azok a gyerekek, akiknek a felügyeletét nem tudják megoldani, jelentkezhetnek az iskolában. (BBC)

Kapcsolódó cikkek