A Herman Ottó Múzeumba látogathatott el negyven, hátrányos helyzetű gyermek

Megosztás

Karácsonyi meglepetésben részesültek szombaton a gyermekek.

A Herman Ottó Múzeum korábbi, pandémiát megelőző időszakban igen népszerű, Cipősdoboz akciójával egybekötött Képtári karácsonya új köntösben tért vissza 2022-ben. A Múzeumi karácsony című program során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ lakás- és gyermekotthonaiból több mint negyven gyermek érkezett a múzeumba szombaton. 

– Több évre visszamenő programunk már, hogy karácsony előtt vendégül látunk hátrányos helyzetű csoportokat, elsősorban gyerekeket. Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ által nevelt gyerekeket látogattak el hozzánk, és egy múzeumpedagógiai foglalkozás keretében megmutattuk nekik a kiállításainkat, majd a Rotary Club Miskolci Angyalok támogatásával meg is vendégeltük őket – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Czárné Kovács Eszter. – Mindez egy remek alkalom arra, hogy megismerkedjünk, ugyanis januártól a Kulturkoffer nevű programunkkal látogatunk el majd gyermek- és lakásotthonokba, elvisszük a gyerekeknek a múzeum kincseit – tette hozzá a a Herman Ottó Múzeum múzeumpedagógusa.  

A résztvevő gyerekek az Őserdei ösvényeken című tárlaton a miocén kor növény- és állatvilágát, a Dínók földjén című kiállításon a dinoszauruszok életét, az ásványkiállításon pedig a Kárpát-medencében található ásványokat ismerhették meg. (Forrás és fotó: Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek