Nagy-Magyarország-sálban szurkolt Dzsudzsák búcsúmeccsén Orbán, kiakadtak az ukránok

Megosztás

„A revizionista eszmék magyarországi terjesztése nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlődéséhez” – írta közösségi oldalán Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője, miután Orbán Viktor miniszterelnök Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sálban jelent meg Magyarország Görögországgal vívott barátságos futballmérkőzésén.

“A magyar nagykövetet be fogjuk hívni Ukrajna Külügyminisztériumába, hogy tájékoztassuk őt Orbán Viktor cselekedeteinek elfogadhatatlanságáról” – tette hozzá az ukrán külügyi szóvivő.

A többi szomszédunk vezető közül a horvát kormányfő a helyi sajtónak elmondta: „Ami a Horvátországgal szembeni területi igényeket illeti, bárki, így Magyarország részéről is, ezek abszolút elfogadhatatlanok, számunkra ez nem opció” – fogalmazott, a horvát államfő, Zoran Milanovics azonban azt mondta, nem kellene reagálni Orbán Viktor ezen „lépésére”, mivel szerinte a szomszédos országok közül Magyarország még mindig a legjobb.

A román külügyminisztérium is kommentálta a történteket. Közölték a bukaresti magyar nagykövettel, hogy „határozottan helytelenítik” Orbán Viktor magyar miniszterelnök gesztusát. A külügy hangsúlyozta, „minden revizionista megnyilvánulás elfogadhatatlan”, ellentétes a jelenlegi valósággal, és szembemegy a Románia és Magyarország által a román–magyar jószomszédi viszonyt szentesítő, 1996-ban Temesváron aláírt szerződésben – írja az Új Magyar Szó.

(via index.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts