Többen bozótvágóval és vascsővel támadtak egy férfira Encsen, mert a feleség szexuális erőszakkal vádolta az egyik támadót

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt. A vádirat szerint a vádlottak 2021. január végén egy reggel Encsen meglátták az utcán a férfit, akivel „haragos viszonyban voltak”, mert a férfi felesége január elején az egyik vádlottat szexuális erőszak miatt feljelentette.

A vádlottak körbevették a férfit, egyikőjük lefújta egy gázspray-vel, aztán egy bozótvágó késsel többször fején és karján megütötte, a másik vádlott pedig egy vascsővel ütötte. A közlemény szerint eközben két társuk az „öld meg a kutyát!” kifejezést használva biztatta őket. Végül egy járókelő avatkozott közbe. A sértett férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség közleményében kiemelte, hogy „az eszközt használó” vádlottak büntetlen előéletűek voltak, míg társaik büntetett előéletűek, és velük szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak.

Kapcsolódó cikkek