Lecserélt fideszes jelöltből lett az új tankerületi igazgató

Megosztás

Kellett a hely Navracsics Tibornak, ezért a választások előtt egy időre parkolópályára helyezték Fenyvesi Zoltánt, nem indulhatott újra semmilyen körzetben. Most viszont megérkezett a “kártérítés”, tankerületi igazgatóvá emelték.

November elsejétől új igazgatót neveztek ki a Balatonfüredi Tankerületi Központ élére. Fenyvesi Zoltán az előző ciklusban fideszes országgyűlési képviselő volt, áprilisban viszont nem indulhatott újra a tapolcai körzetben.

Amikor bejelentették, hogy helyette Navracsics Tibor lesz a jelölt, Fenyvesi a 24.hu tudósítása szerint azt mondta, nem lenne képes annyi szavazatot szerezni, mint utódja.

Több tankerületi vezető kötődik a Fideszhez, de mostanáig csak egy igazgatóról tudhattunk, aki korábban a parlamentnek is tagja volt.

Forrás: Fenyvesi Zoltán Facebook oldala

Fenyvesi hosszú pártkarriert zárt le tavasszal. 1998-tól fideszes képviselő volt az ajkai önkormányzatban, majd 2014-ben polgármester is szeretett volna lenni, de kikapott MSZP-s ellenfelétől.

Egy évvel később parlamenti képviselőnek indult az időközi választáson, ekkor a jobbikos Rig Lajostól szenvedett vereséget. 2018-ban már ő nyert, így végül négy évet töltött az Országgyűlésben. Volt a Fidesz választókerületi elnöke és a Veszprém megyei önkormányzat alelnöke is. Képviselőként egy ideig közpénzen bérelte fia barátnőjének lakását.

(444.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek