Várható volt: a legnagyobb multik is tojáskorlátozást vezetnek be, a krumplival sem járunk sokkal jobban

Megosztás

Nem lehet csak úgy akármennyit vásárolni a hatósági áras burgonyából, miközben az üzletláncok sorra jelentik be, hogy csak korlátozott mennyiségben vásárolható a tojás is. Ahol eddig nem jelentették be, már ott is vizsgálják a kérdést. A következő lépés az áruhiány lehet. Cseberből vederbe.

Gulyás Gergely szerdán jelentette be, hogy a kormány árstopot vezet be a tojásra és a krumplira is, ennek következtében pénteken már több üzlet is mennyiségi korlátot vezetett be ezekre a termékekre. A CBA lépett elsőként, de a többiek sem maradtak le nagyon.

A Telex megkeresésére a CBA kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy az üzleteik franchise-rendszerben üzemelnek, ezért nincs egységes mennyiségi korlátozás a CBA-kban és a Prímákban. Az ilyen döntéseket az adott üzletek vezetői egyéni, mérlegeléssel hozzák meg. Más üzletláncok azonban általános mennyiségi korlátozást vezettek be a laphoz beérkezett hivatalos válaszok szerint:

  • a Lidl üzleteiben a lédig burgonya esetében maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag, míg tojásból maximum 30 db az egyszerre megvásárolható mennyiség;
  • a Tesco üzleteiben lédig burgonyából maximum 2 kilót, csomagolt burgonyából (a csomag méretétől függetlenül) maximum 1 csomagot, tojásból pedig (a doboz méretétől függetlenül) maximum 1 dobozzal vehet egyszerre egy háztartás.

A Sparban egyelőre nem vezettek be mennyiségi korlátozást sem a tojás, sem a burgonya esetében, de vizsgálják a kérdést. (Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek