Elzárná az iskolákban a melegvizet is a tankerület?

Megosztás

Minimális együttműködési hajlandóságot sem mutatott a siófoki tankerület. Mindenen spórolni kell, ezért nagyon úgy tűnik, el akarják záratni a melegvizet a diákok és pedagógusok elől a városban. Ez lesz a következő megszorító intézkedés Orbánéktól?

Az illetékes tankerület decembertől nem tudja biztosítani a siófoki köznevelési intézmények konyháiban a melegvíz ellátást, és levélben közölte a város polgármesterével, hogy

a melegvíz ellátás biztosítása a továbbiakban az önkormányzat feladata.

– erről számolt be Lengyel Róbert szerdán, a hivatalos Facebook-oldalán.

A siófoki polgármester azt mondja, a tankerület minimális együttműködési hajlandóságot sem mutatott, nem vették a fáradtságot a személyes egyeztetésre. Lengyel szerint a tankerület leveléből nem derül ki pontosan, hogy miről van szó, de azt feltételezi, hogy spórolási szándékkal elzárhatják a melegvizet a gyerekek, pedagógusok elől. Ha ezt megtenné a tankerület, akkor a konyhákban sem lenne melegvíz, mivel az iskolaépületek meleg víz ellátása egy-egy rendszerről működik.

A polgármester szerint ezt a feltételezést támasztja alá egy másik levél is, amit a tankerület a tankerületi központ a siófoki távhőszolgáltató cégnek küldött:

“A Siófoki Tankerületi Központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. 12.01-től leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, ahol kapcsolatban állunk.”

(via Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek