Miniszter: a pedagógusbérek lemaradásával a kormány a saját sikerének csapdájába esett

Megosztás

Gulyás Gergely elmagyarázta, hogy valójában az a legnagyobb gond, hogy a többi szektorban nőttek túlságosan jól az átlagbérek (ami nyilván a kormány sikere, másé nem is lehet), így a pedagógusok fizetésének lemaradása látványosabb lett.

Most azonban “elképesztő” ajánlatot kaptak az államtitkártól a pedagógusok.

„Szerintem nagyon nagymértékben megoldja a tanárok jogos követelését az, hogy ha 2025-re 800 ezer forint közelébe emelkedik az átlag pedagógusbér” – válaszolta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón a Telex arra vonatkozó a kérdésére, hogy megoldja-e a tanárok megélhetési gondjait, illetve az elvándorlást azon ajánlat, amit a pedagógus-szakszervezetek kaptak Maruzsa Zoltán államtitkártól hétfői tárgyalásukon.

„Mi úgy látjuk, hogy egy olyan helyzetben, amiben ma Magyarország van, egy 21 százalékos béremelés komoly lépés” – tette hozzá. A videóból az is kiderül, hogy értette a miniszter azt, hogy a kormány a saját csapdájába esett a tanárok fizetésének lemaradásával.” (via Telex)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek