Térségi kerékpárút építése kezdődik Kazincbarcikánál

Megosztás

A tervek szerint jövő októberre a térség is becsatlakozik a biztonságos kerékpár-közlekedésbe.

A 26-os út mentén a közeljövőben 2,5 méter széles és 4697 méter hosszú bicikliút épül, így a környező településekről is elérhetővé válik, hogy az ott élők kétkeréken is biztonsággal eljuthassanak Kazincbarcikára. A városunkban már meglévő kerékpárút-hálózatnak köszönhetően szinte valamennyi munkahely, közintézmény és kereskedelmi létesítmény megközelíthető biciklivel.
– Kazincbarcikán és a környéken rengetegen járnak kerékpárral munkába, iskolába, a biztonságos közlekedés és a város főbb központjainak elérése elsődleges szempont volt már a helyi és a térségi kerékpárút-hálózat megtervezésénél is. Első körben Vadnáig bővül az útvonal, de a távlati terveink szerint a saját és a környező települések pályázati lehetőségeit összehangolva, közös összefogással egy teljes, térségi hálózat is létrejöhet, ami Sajószentpétertől egészen a szlovák határig lehetővé teszi a biztonságos, kerékpáros közlekedést– mondta el Szitka Péter polgármester. (Kolorline.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek