Szándékosan elütötte a biciklist, az autós tagadja, szerinte véletlen volt – videó

Megosztás

A videó alapján meglehetősen egyértelműnek tűnik, hogy az autós direkt üti el a biciklis futárt, akivel előtte összeszólalkozott. Aztán sofőrünk utána még el is menekül a helyszínről. Nehéz kimagyarázni, de a főszereplő a bíróság előtt megpróbálja.

Tavaly októberben Budapesten, a VII. kerületi egyirányú Kisdiófa utcában egy autó szembe ment a forgalommal. Az esetet rögzítette egy szabályosan közlekedő autó fedélzeti kamerája, amin az is látszott, hogy a szabálytalanul közlekedő autó mellé odahajtott egy biciklisfutár, hogy kérdőre vonja. Ezután annyit látni, hogy a sofőr válaszul a kormányt a kerékpáros felé tekerte, majd gázt adott és elütötte.

Bosszúból ütötte el a biciklist – azonnal ugrott a jogosítványa és büntetőeljárás indult ellene

Véletlenek sorozatával magyarázza vallomásában tettét az a férfi, aki a gyanú szerint egy közlekedési konfliktus után egyszerűen gázt adott és elütött egy biciklis futárt a VII. kerületben.

rendőrség közleménye szerint ezután az autós tolatva elhagyta a helyszínt, de néhány perccel később visszaért; ekkor fogták el az erzsébetvárosi rendőrök. A futár az ütközés következtében súlyosan megsérült.

Később kiderült, hogy a futárra már egy utcával korábban ráhúzta a kormányt, és abban az utcában is szabálytalanul, forgalommal szembe haladt az autós. Ezért jött utána a futár, hogy kérdőre vonja, mi történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a 27 éves K. Richárd jogosítványát elvették és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlen ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni. (via 444.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek