Újabb kollégium esett áldozatul a fideszes rezsiválságnak Kelet-Magyarországon

Megosztás

Ezúttal egy nyíregyházi kollégiumot kellett bezárni viharos sebességgel az elszálló energiaárak miatt. Hol van az olcsó paksi áram és a tizenöt évre megkötött szerződés a szemtelenül olcsó, orosz gázról?

Kétszáz kollegistát költöztetnek át az elszállt rezsiköltségek miatt – tudósít az RTL.

Az elszállt rezsiárak miatt november első vasárnapjától bezárják Nyíregyháza egyik kollégiumát – tudósít az RTL Klub Híradója. A kollegistáknak tehát jövő vasárnaptól már egy másik kijelölt diákszállóra kell átköltözniük, miközben arról nem kaptak tájékoztatást, mikor mehetnek vissza.

A kollégium vezetősége azt mondta, “spórolniuk kell, ráadásul egyre kevesebb az elsőéves, ezért döntöttek a kollégium bezárása mellett”.

Az intézkedés összesen 200 diákot érint.

A kollégistáknak azt mondta a vezetés, hogy spórolniuk kell, ráadásul egyre kevesebb az elsőéves, ezért döntöttek a kollégium bezárása mellett. Két kollégista névtelenül nyilatkozott az RTL Híradónak:

Össze-vissza osztották szét. A focistákat külön koliba, az úgy jó volt a focistáknak, de akik nem sportolók azok… 

– panaszkodott egyikük. A fiúk már évek óta a kollégiumban laktak, megszokták a helyüket, a társaságot. Sajnálják a költözést és azt még inkább, hogy központilag határozzák meg, ki, hova mehet ezután. 

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek