Tömeges tragédia egy leszakadó függőhíd miatt – videók

Megosztás

Nemrég adták át a felújítást követően a lakosságnak az indiai függőhidat, amire óriási tömeg ment fel. A híd nem bírta a terhelést és a folyóba szakadt. Több, mint hatvanan életüket vesztették.

Leszakadt egy függőhíd az indiai Gudzsarat államban, Morbi városában a Macchu folyó fölött. A tragédiáról eddig a netre felkerült felvételeken látható, hogy a tömött hídról a vízbe zuhantak a részben a folyóba szakadt híd kábeleiben kapaszkodva várnak a segítségre.

Prakash on Twitter: “Gujarat Model collapse in a sec. Horrifying visuals ☹️ pic.twitter.com/DCdYbUb4yQ / Twitter”

Gujarat Model collapse in a sec. Horrifying visuals ☹️ pic.twitter.com/DCdYbUb4yQ

Sanjib on Twitter: “See how some people were trying to destroy the bridge,please take strict action @HMOIndia @NIA_India @GujaratPolice @AmitShah @narendramodi @rashtrapatibhvn @amitmalviya @bjp4india @republic @TimesNow @WIONews @ExSecular @AskAnshul @VHPDigital @TajinderBagga pic.twitter.com/Ko88DL6dcN / Twitter”

See how some people were trying to destroy the bridge,please take strict action @HMOIndia @NIA_India @GujaratPolice @AmitShah @narendramodi @rashtrapatibhvn @amitmalviya @bjp4india @republic @TimesNow @WIONews @ExSecular @AskAnshul @VHPDigital @TajinderBagga pic.twitter.com/Ko88DL6dcN

Itt pedig azt láthatjuk, ahogy a hídon levő emberek közül sokan szándékosan tönkre akarták tenni a hidat – sikerült

A helyi hatóságok első tájékoztatása szerint legalább 32 halálos áldozata van a tragédiának, írja a BBC, mely sajtójelentésekre hivatkozva azt írja, hogy a hídon akár négyszázan is lehettek, amikor a vízbe szakadt.

A hidat amúgy csak néhány napja nyitották újra a felújítási munkák után.

“Mélyen elkeseríti a tragédia” – nyilatkozta a történtek után Narendra Modi miniszterelnök, aki éppen szülőállamában, Gudzsaratban tartózkodik háromnapos látogatáson. A BBC jelentése szerint a tragédia után káosz alakult ki, ahogy az arra járók a sötétedés előtt a vízbe zuhantak menekítésére siettek. A tragédia helyszínére a környező településekről is riasztották a mentőalakulatokat. (Via BBC)

Frissítés: Közel kétszeresére nőtt a gudzsarati Morbi városában történt hídomlás halálos áldozatainak száma az első hivatalos tájékoztatás óta. “Hatvan halálos áldozatot erősítettek meg” – közölte Mohan Kundariya indiai parlamenti képviselő.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek