Országszerte felfüggesztik a mobil kormányablakok működését

Megosztás

A tiszapüspöki önkormányzat arról tájékoztatta közleményében a helyi lakosságot, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a következőkről értesítette őket: „a Miniszterelnökség döntése alapján a hidegebb időjárási körülményekre tekintettel 2022. november 2. (szerda) napjától 2023. március 17. (péntek) napjáig a Mobil Kormányablakok működtetése országosan felfüggesztésre kerül.”

A közleményben hozzátették, ügyintézésre legközelebb a törökszentmiklósi kormányablakban van lehetőség, ügyfélfogadási időben.

A kormány takarékossági intézkedései között eddig nem volt szó mobil kormányablakok teljes szüneteltetéséről. A Miniszterelnökség eddig csak annyit közölt, hogy 2022. november 2. és 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

Most egy kistelepülés közleménye arra világított rá, hogy a korábban nagy sikernek beharangozott mobil kormányablakok sem működnek majd a téli időszakban. 

A megyei kormányhivatal honlapján erről semmi tájékoztatást nem találni.

Gulyás Gergely egy 2020-as szolnoki mobil kormányablak-átadón még azt mondta, hogy „a vidéki életszínvonalnak a városihoz hasonlónak kell lennie. Ez azt is jelenti, hogy az államnak is hasonlóképpen kell jelen lennie a falvakban, ez pedig akkor biztosítható, ha az állami szolgáltatások ott is megjelennek.”

Szerző: Tóth András

Kapcsolódó cikkek