Ismét része a Miskolci Egyetem az élelmiszergyűjtésnek

Megosztás

Kedden, szerdán és csütörtökön is átveszik a város több pontján a felajánlott élelmeket. A Vöröskereszt és a Miskolci Egyetem is részese a régóta jelen levő kezdeményezésnek.

Habár a világjárvány miatt két alkalom is kimaradt, a szervezőknek az a tapasztalata, hogy rendkívül sikeresek a gyűjtések. A pandémia előtti volt e téren a leginkább gyümölcsöző esztendő, akkor csaknem nyolcszáz kilónyi tartós élelmiszert ajánlottak fel a helyiek – elevenítették fel a szervezők a hétfő déli beharangozó sajtótájékoztatón.

Október 16-a az élelmezés világnapja, ehhez kapcsolódóan a Miskolci Egyetem már több mint egy évtizede csatlakozik “Az egyetemek harca az éhezés ellen” nevű kezdeményezéshez, ami 2004-ben indult az USA-ból. Az élelmezési világnaphoz kapcsolódóan több mint százötven országban zajlanak kampányok, hogy felhívják a figyelmet a szegénység és az éhezés problémájára.

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének igazgatója köszönetet mondott a Miskolci Egyetemnek, hogy immár több mint egy évtizede szerepet vállal a tavaszi és őszi gyűjtésekben, egyúttal emlékeztetett: változó mennyiségben, de több száz kilogramm gyűlik össze minden egyes alkalommal. Grubert Roland szerint az infláció és a rezsiárak növekedése közepette nem lehet eléggé hangsúlyozni a nehéz sorsú családok és az egyedülálló idősek megtámogatásának jelentőségét. Aláhúzta továbbá, hogy az elmúlt években lehetővé tették a hallgatók számára, hogy részt vegyenek a csomagok összeállításában és kiosztásában – ezzel is erősítve az akció szemléletformáló jellegét.

További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek