Már itt tartunk: 550 forint áramdíjfelárat kérnek egy önkormányzati vendéglátóhelyen

Megosztás

A serpenyő egyik felén a pluszköltség áthárítása áll a fogyasztóra, amennyiben azonban nem jön be a terv, úgy a vendéglátóhely bezárása a következő lépés. Ismét a Fidesz által brutálisan megemelt rezsiköltségek állnak a háttérben.

Minden vendéggel, aki á la carte fogyaszt a kübekházi Kübecker Manufakturban, 550 forintos „áramdíjfelárat” fizettetnek meg ezentúl annak érdekében, hogy továbbra is nyitva tudjanak maradni – írja a Szegeder.hu.

A Kübekházi Hírszolgálat Facebook-oldalán osztották meg a részleteket, illetve Molnár Róbert polgármester tájékoztatását. A polgármester azt írja, az önkormányzat áramköltsége 312 százalékkal nőtt meg, és az önkormányzati fenntartású Kübecker Manufaktur első emelt díjas villanyszámlája is megérkezett, ami a szokásos 150 ezer forint helyett 480 ezer lett.

Mivel ezt az összeget az önkormányzati vállalkozás sem kigazdálkodni, sem az árakban érvényesíteni nem tudja, ezért október 21-től tesznek egy kísérletet:

az à la Carte vendégek esetében személyenként bruttó 550 Ft „áramdíj-felárat” számolnak fel.

„Ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására, ha nem, akkor egy hónapon belül bezárnak, mert veszteséges üzemeltetés árán nem kívánja fenntartani azt az önkormányzat” – írják.

„Sajnos a kormány a rossz és felelőtlen gazdaságpolitikája árát a vállalkozókkal, az önkormányzatokkal és a lakossággal fizetteti meg. Végiggondolatlan döntések sorozata következtében sorra fognak bezárni vendéglátóhelyek, üzletek, intézmények, mert a nagyfogyasztókra mért embertelen sarcot szinte senki nem tudja megfizetni. Hogy mire jó ez, és miként lesz a Pakson 12 Ft-ért megtermelt áramból kilowattonként több száz forint mire eljut a nagyfogyasztókhoz? – azt nem tudom, de az ország csődbe jut, százezrek válnak munkanélkülivé, sőt rengetegen éhezni fognak. A személyes és önmagukat korlátozó példamutatást, a társadalommal való szolidaritást, az empátiát ugyanakkor hiába keresem, nyomokban sem látom a kormány emberein” – fogalmazott a polgármester. (Telex)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek