Jócskán lenne igény diósgyőri strandra, de a korlátokkal is tisztában vagyunk

Megosztás

Rövid távon jelenleg eleve nem nagyon képzelhető el, de tovább folytatódik a mozgolódás. Vannak, akik nem is kimondottan strandban gondolkodnak, hanem például játszótérben, vagy parkban.

Mintegy 60 ember döntött úgy, hogy rászán néhány órát a szabad idejéből a közös gondolkodásra, a lehetőségek és tények megismerésére az egykori diósgyőri strandot illetően. Ahogy a szervezők többször elmondták: az, hogy az I. Városi Est során a Diósgyőri Várfürdő lehetőségeiről beszélgettek az állampolgárok, egyáltalán nem azt jelenti, hogy az elhangzottakat fejlesztés is követi.

Az est célja az volt, hogy akiket érdekel a kérdés, azok első kézből, különböző területek szakértőitől – építészet, fürdőüzemeltetés, turisztika, gazdaság, közvélemény – tudják meg, mik a lehetőségei a nosztalgikus romantikával erősen átitatott diósgyőri strandnak, egyúttal ők is elmondhassák: a tények ismeretében mit látnának szívesen a vár lábánál.

Sélley Andrea, a szakmai megvalósításért felelős Dialóg Egyesület tagja elmondta, a tapasztalat az volt, hogy a szereplőket nagyon erősen áthatja a nosztalgia bája, amikor a Királynék Fürdőjéről gondolkodnak és vágynak rá, hogy újra strandként funkcionáljon a terület. Voltak olyanok, akik konkrét felajánlásokat is tettek arra, hogyan lehetne társadalmi munkával újraindítani a szolgáltatást.

A többség minimális funkciókkal képzelne el egy új Diósgyőri Várfürdőt, amennyiben egyszer ilyen irányú fejlesztés lenne a területen. Fontos kihangsúlyozni az „ilyen irányú” jelzőt, hiszen mások akár a strandléttől is eltekintenének, és szívesen látnának a területen például játszóteret. (Minap)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek