Pénteken élőlánc és tüntetés az oktatásért Miskolcon

Megosztás

Néhány nappal korábban beszámoltunk róla, hogy pénteken élőlánccal kötik össze a Földes Ferenc Gimnáziumot és a Herman Ottó Gimnáziumot, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy az oktatási rendszer az utolsókat rúgja. Előző cikkünk megjelenése óta, – amelyet ide kattintva olvashat – kiderült az esemény részletes programja is.

Az rendezvény holnap 16:00-kor veszi kezdetét, a két iskolánál fognak gyülekezni a tiltakozók, ezt követően kezdődik meg az élőláncok kialakítása, amellyel összekötik a két gimnáziumot, de útközben bárhol be lehet csatlakozni a láncba.

16:40-17:00 óra között a demonstrálók beérkeznek a Városház térre, ahol 17:15-től beszédeket hallgathatnak. A tüntetésen többek között felszólal majd Molnár Zoltán (PSZ), Szűcs Tamás (PDSZ), Pilz Olivér (Tanítanék Mozgalom), 2 diák, valamint Kiss Krisztina (ATSZ).

A eseményt közös énekléssel zárják majd, a  Mi vagyunk a Grund! című dalt fogják elénekeli a tiltakozók.

A rendezők mindenkit sok szeretettel várnak, akinek fontos a magyar közoktatás ügye. Emellett azt kérik, hogy aki tud, az lehetőség szerint kockás öltözékben, szakszervezeti és civil jelképekkel/zászlókkal érkezzen a megmozdulásra.

Az esemény részletes leírását az ide kattintva olvashatja.

Kapcsolódó cikkek