Hatalmas felháborodás a fürdők bezárása miatt – a többség a kormányt okolja

Megosztás

Október 10-től határozatlan ideig zárva tartanak a miskolci fürdők, a drámaian megemelkedő rezsiköltségek miatt. A hírről korábban mi is beszámoltunk, erről itt olvashat bővebben.

Mióta napvilágot látott a hír, folyamatos a felháborodás a miskolciak körében. Sokan a Barlangfürdő bezárása miatt a turisztikai szektort és a vendéglátósokat féltik, míg mások a Selyemréti Strand bezárása kapcsán amiatt aggódnak, hogy a gyógyúszásra járók, illetve az úszni járó diákok nem fogják tudni igénybe venni a fontos szolgáltatásokat.

Az üggyel kapcsolatban naponta jelennek meg bejegyzések különböző miskolci csoportokba, most az egyik legtöbb aktivitást kiváltó bejegyzést szemlézzük.

“A tapolcai Barlangfürdő bezárása óriási hiba volt az önkormányzat részéről. Az országban sok helyen zártak be fürdőket, uszodákat. DE EZ A miskolc-tapolcai BARLANGFÜRDŐ! Országosan egyedülálló. Miskolc egyetlen turisztikai vonzereje (volt). A selyemréti bezárása rendben. Nincs Barlangfürdő, elmaradtak a turisták, lemondták Tapolcán a szállásfoglalásaikat, bezártak kisebb panziók, hotelek, SŐT a legnagyobb szálloda is a Lido.”- írta bejegyzésében egy férfi.

Sokan egyetértettek vele, de a többség arra is rámutatott, hogy: “A selyemrét bezárása rendben? Mondjon még okosakat! 500 gyerek,plusz 200 mozgássérült úszása bukik rajta.”

A legtöbben azonban azzal kapcsolatban szálltak vitába a bejegyzés szerzőjével, hogy az önkormányzatnak ebben a kérdésben nincs mozgástere, ha el akarja látni a kötelező közfeladatait, akkor minden egyéb kiadást minimalizálnia kell.

“Napi 10 ilyen poszt van!!! Én magam legalább 3 alkalommal tüzetesen leírtam a mi miért, hogyan problémakört!
Mostmár nem tudom másképp elmondani és nagyon elszomorít az emberi butaság! MI NEM ÉRTHETŐ AZON , HOGY A NINCSBŐL NEM LEHET GAZDÁLKODNI!!!
Igen kurvanagy megszorítás van és nagyon nem jut olyasmire ami nem alap szogáltatás!
Neked vazze ha nem jut kenyérre otthon azért veszel két lapostévét?? Ha igen a válaszod akkor rohadt nagy baj van a fejedbe. És /vagy lázító propagandista vagy!” – szólt az egyik legnépszerűbb komment.

Egy másik hozzászóló is hasonló problémára hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a közvilágítás és a tömegközlekedés kerülhet veszélybe, ha nem spórol máson az önkormányzat.

“Most itt a legkevesebb a turisták érkezése. Sokkal nagyobb a baj, amiről nem beszélnek. Maradjunk annyiban, hogy ha bizonyos dolgokat nem zárnak be, akkor se közvilágítás, se tömegközlekedés”

Sokan felvetették kormány felelősségét, illetve többen feltették azt a kérdést is, hogy hol van ilyenkor Kiss János és Csöbör Katalin, akiknek elvben Miskolcot kellene képviselniük az országgyűlésben.

“Talán ha a kamu konzultációra kidobott pénzt erre fordítanák, üzemelhetne tovább. Vagy a villanyfényes, fűtött gyepszőnyeg helyett a focisták játszhatnának kora délután… az ott elba…szott milliárdokkal lehetne támogatni a fürdőket.” – szólt az egyik kiemelten népszerű megjegyzés.

A teljes bejegyzést és a hozzászólásokat itt tekinthetik meg:

Kapcsolódó cikkek