Sok miskolci most is úgy gondolja, a városvezetés hibája a könyvtárbezárás

Megosztás

Pedig az egész országban így zajlanak most a dolgok, a fideszes vezetésű városokban semmivel nem jobb a helyzet, mint az ellenzéki vezetésűeknél. A kormány nem segít, inkább csak elvesz az önkormányzatoktól, így pedig minden település drasztikus lépésekre kényszerül.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Facebookon is közzé tette, hogy takarékossági intézkedésként a legtöbb épület ideiglenesen bezárásra kerül.

❗️Kedves Látogatóink❗️

Miskolc város vezetése városvédelmi intézkedéseinek értelmében 2022. október 21-től átmenetileg nem fogadnak látogatókat a miskolci fiókkönyvtárak: a József Attila Könyvtár, a Kaffka Margit Könyvtár, a Lévay József Muzeális Könyvtár, a Móra Ferenc Könyvtár, a Petőfi Sándor Könyvtár, a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár, valamint a Tompa Mihály Könyvtár.

Könyvtári szolgáltatások igénybevételére kizárólag a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Görgey utcai épületében nyílik lehetőség, a szokásostól eltérő nyitvatartási időben.

hétfő, csütörtök 10–18

kedd, szerda, péntek: 8–16

minden második szombaton (páratlan héten) 8-16

Az elkövetkező időszakban azon dolgozunk, hogy látogatóink számára megkönnyítsük és a megváltozott körülményekhez mérten kényelmessé tegyük a könyvtár látogatását, így a fiókkönyvtárak használóinak ellátásáról még folynak az egyeztetések.

Kérjük, friss információkért kövessék Facebook-oldalunkat és honlapunkat.

Köszönjük megértésüket!”

A hozzászólások között egy vélemény, amely mindezért a városvezetést teszi felelőssé:
“Miskolc város vezetése úgy gondolja, hogy azáltal védi a várost, hogy szűkíti az amúgy sem túl erős színvonalú kulturális lehetőségeket. Ez mint a helyi demokrácia legújabb vívmánya pontosan jelzi a városvezetés értékrendjét.”

Aztán két másik, aki kicsit jobban átlát a szitán:

“Ez a kormány értékrendjét jelzi. Nem is értem, hogy gondolják egyesek, hogy egy kivéreztetett önkormányzat miből oldja meg. Az egész országban ez van és sajnos, ez április harmadika eredménye. Mikor térnek észre az emberek végre????? Vagy ennyire idióták???”

“Napi 10 ilyen poszt van!!!

Én magam legalább 3 alkalommal tüzetesen leírtam a mi miért, hogyan problémakört!

Most már nem tudom másképp elmondani és nagyon elszomorít az emberi butaság! MI NEM ÉRTHETŐ AZON, HOGY A NINCSBŐL NEM LEHET GAZDÁLKODNI!!?

Igen, k***a nagy megszorítás van és nagyon nem jut olyasmire ami nem alapszolgáltatás!

Neked vazze, ha nem jut kenyérre otthon, azért veszel két lapostévét?? Ha igen a válaszod, akkor rohadt nagy baj van a fejedben. És /vagy lázító propagandista vagy!”

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek