Kilakoltatás után durva korrupció gyanúja merülhet fel egy ongai ház árverésén

Megosztás

Az eddigi információk alapján számos más ingatlannál is pontosan ugyanilyen eljárás zajlott és zajlik. Ugyanarra a címre van bejelentve a követeléskezelő és a házakat árverésen megvásároló ingatlanos cég, az ingatlan pedig mélyen áron alul került új tulajdonosához.

Az ügyben érintettek válaszokat ígértek, de egyelőre nem történt semmi.

Árverésen értékesítettek egy 610 ezer forintos tartozással terhelt ongai ingatlant hétfőn. A 40 milliót érő ház 15 millióért kelt el. Ez sajnos eddig egy mindennapos történet Magyarországon, ám a Blikk információi szerint a házat megvásároló Lakóingatlan-Forgalmazó Kft. ugyanarra a címre van bejegyezve, mint a ház tulajdonosával szemben eljáró követeléskezelő vállalkozás, az Intrum Zrt. A cégnyilvántartás szerint az ingatlaniroda profiljába tartozik a „kintlevőségek kezelése, adósságbehajtás, követelésmenedzselés” is.

A Blikk munkatársai ellátogattak a két cég közös székhelyéül szolgáló XIII. kerületi irodaházhoz, ám nem jutottak túl a portaszolgálaton, mint később kiderült, a kommunikációval egy külső cég foglalkozik, amelyik még csak nem is abban a kerületben található.

A cég honlapján 26 olyan vidéki ingatlan szerepel az eladó házak között Erdőkertestől Berekböszörményen át Prügyig, amelyek nagy valószínűséggel úgy kerültek a kínálatba, mint a hétfőn elárverezett ongai ház. A Blikk megpróbálta felvenni a kapcsolatot a vállalkozással, de a cégnyilvántartásban, illetve a cég weboldalán található telefonszámon senkit nem lehetett elérni. Az egyik ingatlanközvetítő ugyan ígéretet tett arra, hogy visszahívja a portált, ám erre a cikk megjelenéséig nem került sor.

Az Intrum Zrt. számára kommunikációs tevékenységet végző cég PR-menedzsere is válaszokat ígért a Blikknek, akik az alábbi kérdéseket juttatták el hozzá:

  • Hogyan, mikor keletkezett a kilakoltatás elszenvedőjének a tartozása?
  • Milyen adósságkezeléseket próbált meg a tartozás kiegyenlítése érdekében a zrt?
  • Ki az új tulajdonos, honnan szerzett tudomást az ongai házról, hogyan határozták meg a vételárat, mennyit kap ebből a végrehajtást elszenvedő volt tulajdonos?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek