Tollfelvásárlót támadtak meg és fosztottak ki Kazincbarcikán

Megosztás

Helybenhagyta a Miskolci Törvényszék az elsőfokú ítéletet azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2020 júliusában Kazincbarcikán erőszakos úton akartak pénzt szerezni a sértettől.

A megállapított tények szerint a sértett tollfelvásárlóként dolgozott, a vádbeli napon Kazincbarcikán tartózkodott, amelyet az I. rendű vádlott észlelt és annak reményében, hogy készpénzt tud tőle szerezni, maga köré gyűjtötte a II-IV. rendű vádlottakat. A megbeszéltek szerint a II. rendű vádlott „intette le” a sértettet és jelezte, hogy a IV. rendű vádlottat kell követnie.

Így vezették el a sértettet egy lakatlan épülethez, ahol álcaként valóban átadtak neki egy régi tollpárnát, amikor azonban a sértett távozni készült, az I. rendű terhelt útját állta, megfenyegette és öklével olyan erővel arcon ütötte, hogy a sértett egyből a földre esett. Ezután az I. és III. rendű vádlott testszerte ütötte-rúgta a sértettet, a IV. rendű vádlott mindvégig jelen volt, a II. rendű is fel-felbukkant.

A cselekmény során a IV. rendű terhelt lerángatta a sértett övtáskáját a válláról és mintegy 50.000 forintot kivettek belőle. Ezt kihasználva tudott a sértett elmenekülni, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a bántalmazás következtében.

Az elsőfokon eljáró Kazincbarcikai Járásbíróság a terhelteket rablás bűntettében találta bűnösnek, az I. rendűt 8 év, a II. rendűt 5 év, a III. rendűt 6 év szabadságvesztésre, és mellékbüntetésül 8, 5, illetve 6 év közügyektől eltiltásra, míg a IV. rendű fiatalkorú társukat 2 év javítóintézeti nevelésre ítélte. Az I. rendű vádlottat kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az ítélet a II. rendű és a IV. rendű vádlott vonatkozásában már elsőfokon jogerőre emelkedett.

A fellebbezések folytán eljáró Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa az I. rendű és III. rendű vádlott vonatkozásában bírálta felül az elsőfokú bíróság ítéletét, amelyet a mai nyilvános ülésen helybenhagyott, így az jogerős.

Kapcsolódó cikkek