Dübörög a kampány – Sebe-Gazdig Judit, Vadai Ágnes és Hegedűs Andrea utcafórumán jártunk

Megosztás

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szeptember 25-én időközi választást tartanak Miskolc 3-as számú egyéni választókerületében. A voksolásra azért van szükség, mert a terület eddigi önkormányzati képviselője, Hegedűs Andrea áprilisban parlamenti mandátumot szerzett, ezért le kellett mondania önkormányzati képviselői helyéről.

A Velünk a Város frakciószövetség Sebe-Gazdig Juditot indítja, ellenfele a fideszes Barta Gábor.

Ahogy közeledünk a választás napjához egyre intenzívebbé válik a kampány. A tegnapi nap során is utcafórumot tartott Sebe-Gazdig Judit Hegedűs Andreával, a körzet eddigi képviselőjével és Vadai Ágnes országgyűlési képviselővel. A fórumra egy hosszú kopogtatás után érkeztek, mivel mint mondták, igyekeznek minden választót személyesen felkeresni, mert a legfontosabb, hogy megtudják mik a legégetőbb problémáik a miskolciaknak.

A személyes beszélgetések tapasztalata egyértelmű. A miskolciakat leginkább a bizonytalanság aggasztja. Sokan nem tudják, hogyan fogják kifizetni a drasztikus rezsiemelést és az egekben lévő élelmiszerárakat. Elég sajátos helyzet ez, hiszen a kampánynak alapvetően a 3-as számú választókerületről kellene szólnia, de sajnos a rendkívüli helyzetben, az embereket a megélhetési problémák aggasztják a legjobban. Ezeketa problémákat Vadai Ágnes és Hegedűs Andrea tudja majd tolmácsolni a parlamentben.

A fórumot Hegedűs Andrea nyitotta meg, aki úgy fogalmazott, önkormányzati képviselősége után most már a parlamentben képviseli Nagy-Miskolcot, ezért a választókerület ügyeinek intézését és érdekképviseletét szeretné átadni Sebe-Gazdig Juditnak.

“Az ő személye a garancia arra, hogy az a közel félszáz beruházás, amit a bő két év alatt sikerült megvalósítanom, az megduplázódjon a ciklus végére. Az ő kezében jó helyen lesz a választókerület, aminek ügyei már a kisujjában vannak – fogalmazott, hozzátéve: nincs más út, mint 2024-ig egy kézben tartani a választókerületet.”

Sebe-Gazdig Judit elmondta, hogy a gazdasági nehézségek ellenére folytatni fogja az Andrea által megkezdett munkát és a körzet fejlődése töretlen marad. Hangsúlyozta azt is, hogy kiemelt feladatának tartja a helyi közösségek építését és erősítését, hiszen az elmúlt évek, évtizedek az elmagányosodásról szóltak.

Vadai Ágnes elsősorban országos kérdésekről beszélt. Kiemelte, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikája, illetve a rendkívüli külpolitikai helyzet miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek a magyar családok. Említette a drámai inflációt, ami már a 15 százalékot is meghaladja, de mint mondta, ez egyes termékek, mint például a kenyér és a margarin esetében a 60 százalékot is eléri.

“Miközben van pénz számtalan nagyberuházásra, a kormány nem hozott létre még most sem egy olyan alapot, amivel segítené az embereket. Így aztán – ahogy a világjárvány alatt is – az önkormányzatokra fog maradni a helyiek problémáinak megoldása. Valamennyi településnek rendkívül nehéz lesz, de biztos vagyok abban, hogy nem voltak, és nem is lesznek felesleges beruházások, hanem minden forrást arra használnak majd fel a városok, hogy az itt élőket megsegítsék.” – mondta Vadai Ágnes

Kapcsolódó cikkek