Bartha György vitára hívta Hollósy Andrást

Megosztás

Bartha György, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője megelégelte, hogy Hollósy az országos médiában igaztalan állításokkal próbálja meg lejáratni Miskolcot és a város vezetését, ezért nyilvános Facebook bejegyzésben invitálta vitára politikust, a miskolci tömegközlekedés helyzetével kapcsolatban.

Hollósy András aktívan támadja a városvezetést az MVK helyzetét illetően, illetve a napokban azt hangsúlyozza, hogy a városvezetésnek az a szándéka, hogy a miskolciak a városba érkező elektromos rollerrel közlekedjenek a buszok és villamosok helyett. Több politikus felhívta már a Fidesz képviselőjének figyelmét arra, hogy az e-roller szolgáltatás sok más városban is működik, köztük több fideszes városban is és a célja nem a jelenlegi tömegközlekedési eszközök leváltása, csak egy újabb alternatív közlekedési lehetőség felkínálása.

Hollósy másik jelentős követelése, hogy állítsák vissza a 2019-es menetrendet az MVK esetén. Ezzel csak annyi a probléma, hogy 2019-ig az MVK hitelből működött és a korábbi városvezetés több mint 4 milliárdos tartozást halmozott így fel. Erről egyébként cikksorozatban számoltunk be, melynek első részét itt, második részét pedig itt olvashatják. Ez a követelés egyébként elég abszurd, mintha a képviselő nem lenne tisztában a világban zajló folyamatokkal. Javasoljuk, hogy követelje a gázár, és az áram árának 2019-es szintre történő visszaállítását is Orbán Viktortól, hiszen ez egyébként is néhány hónappal ezelőtti választási ígéretcunamijuk részét képezte.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a vita létrejön-e, hiszen a meghívásra a Fidesz bőbeszédű politikusa egyelőre nem reagált. Azóta a Facebook oldalára csak egy Orbán Viktort méltató bejegyzést tett közzé, illetve röviden megemlékezett II. Erzsébet királynő haláláról.

Bartha György vita meghívását itt olvashatják:

Ön mit gondol, létrejöhet egy ilyen vita a két fél között? Szavazzon ezen a linken!

Kapcsolódó cikkek