Az oroszok befenyítettek mindenkit: amíg szankciók vannak, nem indul újra a gázszállítás Európa felé

Megosztás

Erre azért nagyjából a konfliktus eleje óta lehetett számítani, hogy a Kreml a gázszállítást aduászként, zsarolóeszközként kívánja használni Európa ellen. Most már nem is nagyon próbálják az eddig hangoztatott “technikai hiba” látszatát kelteni, hogy miért is nincs szállítás a gázvezetéken jelenleg.

Eddig azt magyarázták az oroszok, hogy technikai okokból állt le a gázszállítás az Északi Áramlat 1 vezetéken, de most már egyre kevésbé próbálnak úgy tenni, mintha ez volna a teljes igazság:

a Kreml szóvivője igennel válaszolt a kérdésre, az oroszokkal szembeni szankciók enyhítése után indítják-e újra a gázszállítást Európa felé

– írja a BBC.

A múlt héten a Gazprom azt állította, hogy olajszivárgás miatt állították le a vezetéken a gázszállítást. A Siemens erre közleményben reagált, amelyben azt írták: a probléma megoldása rutinmunka, amelyet úgy lehet elvégezni, hogy gyakorlatilag észrevétlen marad, leállással nem kellene járnia.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta: a technikai problémák arra vezethetők vissza, hogy több nyugati ország, például Németország és Nagy-Britannia szankciókat vezetett be Oroszország és sok orosz cég ellen, más okok pedig nincsenek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek