Az okostelefonok 10 leggyakoribb hibája és a megoldásuk

Megosztás

Manapság elképzelhetetlen az életünk okostelefonok nélkül, hiszen az alapdolgokon, a beszélgetésen, az üzenetküldésen kívül még sok másra is használjuk: streamelünk, bankolunk, játszunk, vásárolunk vele, navigációra, belépőjegyként használjuk. Emiatt több mint bosszantó, ha valami okból kifolyólag elromlik, és nélkülöznünk kell.

De melyek a mobiltelefonok tönkremenetelének leggyakoribb okai? Meg lehet előzni a bajokat, és ha igen, hogyan? Mit tehetsz, hogy csökkentsd a kockázatokat? Nézzük!

Életünk egy darabja

Ma már szinte mindannyian az okostelefonjaink megszállottai vagyunk, mindenhova magunkkal visszük, legyen az egy vacsora, egy buli, egy nyaralás, bármilyen kikapcsolódás, de még az otthonainkban is folyton nálunk van, mindenhova elkísér, akár a legkisebb helyiségbe is. Ha bármilyen baj történik vele, úgy érezzük, oda a fél karunk. A nagy tapasztalattal rendelkező, márkafüggetlen szervizek, mint amilyenek a GSM Pont műhelyei, minden probléma megoldásában tudnak segíteni akármilyen márkájú telefonról is van szó. 

Pedig ami elromolhat, az el is romlik, tudjuk ezt már egy ideje. Így van ez a mobiltelefonokkal is. De mik a leggyakoribb, a mobilokat érintő problémák, amelyek mielőbbi megoldást kívánnak? Ezeket szedtük össze, és mutatjuk rá a megoldásokat is. 

A mobilok leggyakoribb hibái

Számos hibája lehet az egyes készülékeknek, mi most a legtöbbször előforduló problémákat szedtük össze.

  • Elsötétülő képernyő: Sokan keresik fel azzal a problémával a szervizeket, hogy a mobil egyszerűen nem kapcsol be. Ennek számtalan oka lehet, a leggyakoribb a töltéssel kapcsolatos. 
  • Elromlott alkatrészek: Gyakoriak az érintőképernyő érzékelésével és a különféle csatlakozásokkal kapcsolatos problémák, de a kamerák meghibásodása is rendszeres.
  • Beázás: A mobiltulajdonosok gyakran nem elég elővigyázatosak, sok esetben nem megfelelően tárolják, hordozzák a készüléket. Sok mobil végzi a mosdóban, a WC-ben, a medencében, a tengerben, de az esőben való használat is károkat okoz benne. A nedvesség hatására tönkremehet a rendszerpanel, valamint egyes alkatrészek is.
  • Törés: Az elővigyázatosság ellenére is vannak helyzetek, amikor a telefon egyszerűen kiesik a kezünkből, kicsúszik a táskából, lesodródik az asztalról és összetörik. Sérülhet, és legtöbbször sajnos sérül is a kijelző, zúzódik a készülékház, sérül a kamera.

A drágább jobb?

Nincs egyértelmű összefüggés a készülékek ára és a meghibásodások gyakorisága között. Az egyszerűbb műszaki tartalom nem jelent egyértelmű minőségbeli különbségeket. És sokszor, mivel a drágább telefonokban több az alkatrész, nagyobb a meghibásodás esélye is.

Bár a meghibásodást megakadályozni nem tudod, de a veszteséget és a bosszúságot csökkenteni lehet. Lehetőleg rendszeresen végezz felhőalapú biztonsági mentést a fontos adatokról, fényképekről, névjegyekről, dokumentumokról! De készülékbiztosítás kötésével a károdat is enyhítheted, a javítás költségét a biztosítás fajtájától függően átvállalja a szolgáltató.

Kapcsolódó cikkek