Teremts végtelen nyarat tengerparti dekorációval az otthonodban!

Megosztás

Henry James, a híres író mondta egyszer, hogy a két legszebb szó az angol nyelvben a „summer afternoon”, vagyis a nyári délután. Mi viszont azt mondjuk, hogy a “beach house” vagy a tengerparti ház kifejezés ugyanolyan szépen hangzik. 

A homok és a tenger ihlette dekoráció egyik nagy előnye pedig, hogy nincs szükséged vízparti otthonra, hogy élvezhesd. Csakis az egyéni ízléseden múlik, hogy hogyan csempészed be a strandot az otthonodba. 

Inkább az olyan tengerparti otthon báját részesíted előnyben, amelyet puha anyagok, finom kék-zöld árnyalatok és egyszerű tengerparti vonások fejeznek ki? Vagy egy élénk tengeri téma áll közelebb a szívedhez éles fehérrel és sötétkékkel kombinálva? Mindkettő nagyszerű, és remekül megvalósítható a Lakberbazár tengerparti stílusú dekorációival

Szerezz be néhány statement növényt!

A páfrány vagy a pálma nevelgetése egy merész módja annak, hogy az otthonodat olyannak érezd, mintha éppen a trópusokon lennél. De abban az esetben sincsen probléma, hogy ha nem vagy kimondottan növényszerető, ugyanis ki mondta, hogy a választott növénynek valódinak kell lennie? 

Cseréld le a színes ágyneműt fehérre!

Észrevetted már, hogy minden szép üdülőhelyen fehér ágynemű van? Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a fehér törölközők és lepedők nemcsak tengerparti tisztaságot kölcsönöznek, hanem azonnal fényűzővé is varázsolják az adott helyiséget.

Csíkok 

Vastag, vékony, vízszintes vagy függőleges – bármilyen is legyen, ez a minta a nyári napokat juttatja az eszünkbe, de egy klasszikus vékony, függőleges, kék-fehér csíkozás kifejezetten egy vintage nyaralóra emlékeztet. 

Ezt a mintázatot amúgy eredetileg matracok burkolataként használták, mivel azonban sokféle nyomattal kombinálható, igazán népszerű választás lett a kárpit szövetekhez is. Egy ilyen fürdőszobai textília választása például könnyen nyári színfolttá varázsolja majd a fürdőszobádat.

Varázsold a verandádat trópusi oázissá!

Helyezz el egy fonott széket a verandádra, és adj hozzá néhány grafikus nyomattal ellátott párnát. Az első meleg nap az új búvóhelyeden olyan lesz, mint egy mini vakáció egy tengerparti üdülőhelyen. 

Színpompás közös helyiségek

Gondolj azokra az élénk, szeszélyes tónusokra, amelyek a móló melletti nyaralóban töltött gondtalan napokra emlékeztetnek, mint például a korall, a kék és a sárga.

Egész évben működő tengerparti nyomatok a hálószobákba

A legfunkcionálisabb házak némelyikében finom, tengeri mintás ágytakarók találhatók, amelyek nyáron és az év többi részében is ugyanúgy működnek – a korall és a csíkos minta vagy a kagyló motívum remekül feldobja a szobát anélkül, hogy túlságosan zajossá tenné.

Hozz létre stílusos kényelmet!

Használj élénk színeket, érdekes textúrákat, és adj hozzá néhány jól megválasztott kiegészítőt egy kényelmes, mégis vonzó tengerparti otthon megteremtéséhez. A lényeg az, hogy a végeredmény egy olyan hely legyen, amely barátságos és kötetlen, de mégis elég stílusos ahhoz, hogy lenyűgözze az alkalmi látogatóidat.

Kapcsolódó cikkek