Pillanatok alatt összegyűltek a Velünk a Város és a Fidesz jelöltjének is az ajánlások Miskolcon

Megosztás

Szombaton kezdődött az ajánlásgyűjtés a szeptemberi időközi választásra, Sebe-Gazdig Judit és Barta Gábor is néhány óra alatt összeszedte a szükséges mennyiséget.

A miskolci 3-as számú egyéni választókerület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedüs Andrea idén áprilisban listán bekerült a parlamentbe, ezért a helyi mandátumáról május végén lemondott az összeférhetetlenség miatt. Ezt követően szeptember 25-ére tűzte ki az időközi választás időpontját a Helyi Választási Bizottság – írja a Minap.hu.

– Hatvankettő érvényes ajánlást kell összeszedni a jelöltséghez. Amint ezeket visszahozzák, a Helyi Választási Iroda ellenőrzi azok érvényességét, majd az ezt követő négy napon belül a Választási Bizottság nyilvántartásba is veszi az adott jelöltet – árulta el a lapnak Ignácz Dávid jegyző.

A jelölteknek augusztus 22-ig kell leadniuk az ajánlásokat, ám ketten már órákkal a kezdés után kihirdették Facebookon, hogy összejött a szükséges mennyiség. A Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület által indított Sebe-Gazdig Judit videóban üzent:

A Fidesz-KDNP jelöljte, Barta Gábor is összegyűjtötte az ajánlásokat:

Van egy harmadik induló is a körzetben, a Munkáspártot képviselő Fülöp József Istvánné, ő cikkünk publikálásáig csak az ajánlóívek átvételéről osztott meg bejegyzést a közösségi oldalain.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek